Nieuws

300K en 1000K weekend

Lieve fietsvrienden,
In naam van het Gelo1000 bestuur (Jempi, Johan, Hilde, Josiane, Miranda en Alain) willen we jullie allemaal van harte proficiat wensen voor jullie knappe prestaties. Fietsen, supporteren of steunen (dit weekend en heel het jaar), zondermeer huzarenstukjes én enorm geapprecieerd. Lachen, zingen, schuilen, bibberen, een traantje wegpinken, we hebben het allemaal gedaan. Onze drijfveer is genieten van elkaar en kanker bestrijden, verzachten en voorkomen. Bedankt iedereen voor de vriendschap en de steun, zonder jullie zijn deze uitdagingen niet mogelijk. Speciale dank aan Ferdy voor de GPS service, Els, Dientje en Cindy voor de catering service, Johan T voor de reparatie service, Wim S voor het retourneren van de bagage, de Casteleyn voor de fijne ontvangst en lekkere hapjes en de Stad Bilzen voor de mooie versiering van de KOTK stand aan Alden Biesen.
1000x dank allemaal.
Herbeleef hierna nog even de typische Gelo1000 sfeer.
La la Bailando, doe met ons de tango ….
??

Afhaal Beugelavond 7/11/2020

Aandenken 2019

De 1000 km 2019

Samen met duizenden mensen trappen tegen kanker, vier dagen lang. Dat is de 1000 km van Kom op tegen Kanker. De netto opbrengst van de 1000 km gaat elk jaar naar het wetenschappelijk onderzoek. Het concept is eenvoudig: elk team dat 5.000,00 euro inzamelt voor Kom op tegen Kanker mag deelnemen aan de 1000 km. Gelo1000 is er vanaf de start in 2010 bij tijdens het Hemelvaart weekend en dit jaar voor de 10de maal.20 ploegen of 34 fietsers van Gelo1000 zullen dit jaar deelnemen aan dit evenement; dit betekent een bijdrage van 100.000,00 euro. Over de 10 jaar gespreid heeft Gelo1000 ingeschreven met 100 ploegen of een bijdrage van 500.000,00 euro. Deze bijdrage werd gerealiseerd door verschillende acties te voeren zoals een jaarlijkse winterbarbecue, Breugelavond, wafelverkoop, boekenbeurs op de markt te Bilzen, Dickens-dagen en talrijke sponsors. Fier in naam van elkeen die een bijdrage leverde zal Gelo1000 in Mechelen aan de start verschijnen met 20 ploegen tijdens het Hemelvaart weekend.

Aandenken 1000 km 2018

Gelo1000 schenkt 50.000,00 euro aan Kom op tegen Kanker.

Na een jaar van acties voe ren zoals tombolaverkoop, wafel verkoop, eetdagen en sponsoring van zelfstandigen en particulieren kunnen we opnieuw terugblikkenop een zeer geslaagd jaar.
Met deze storting van 50.000,00 euro kan Gelo1000 opnieuw deelnemen aan de 1000 km voor Kom op tegen Kanker en dit met maar liefst 10 ploegen tijdens het Hemelvaart weekend van 10 tot en met 13 mei 2018.
Gelo1000 zal dan voor de 9de maal deelnemen aan dit evenement.
De netto-opbrengst van de 9de editie gaat, net zoals vorig jaar, naar klinisch onderzoek dat een directe meerwaarde biedt voor de behandeling van de kankerpatiënt en waarvoor onvoldoende interesse is bij de farmaceutische industrie. Zoals elk jaar steunt de 1000 km dus onderzoek dat als doel heeft de overlevingskansen en de levenskwaliteit van de patiënt te verbeteren.
Langs deze weg wil Gelo1000 dan ook iedereen bedanken voor de steun die zij mochten ontvangen. En ze waren met velen.

Meer foto’s

Overhandiging cheque tvv KOTK ( Gelo1000 ).

Berthie Hauben ondernam een wandeltocht van Hees naar Lourdes. Hij liet zich hiervoor sponsoren en de opbrengst werd geschonken aan kom op tegen Kanker.

Met deze opbrengst zal hij een ploeg samenstellen die zal deelnemen aan de 1000 km voor KOTK 2018.

Bedankt Berthie.

Onze nieuwste aanwinst !!!!!!

Dit met de steun van firma ISOWIT.
Eerstdaags zul je ons zien met deze nieuwe aanwinst om nog overzichtelijker over te komen.

Toekomstplan Kom op tegen Kanker 2017-2021

Alain, JP en Steve Souverijns waren op de voorstelling van het toekomstplan 2017-2021 in U-Hasselt (oude gevangenis). Leuke info en warme avond. Gelo1000 was there!

MARINA DUMON

oprichting

Lieve Marina, je wordt vandaag 55. Ik weet dat je het heel moeilijk hebt , maar ik hoop dat je vandaag een straaltje geluk  mag ervaren  dank zij  de warmte van je familie die je met veel liefde omringt.  Ik denk aan je . veel liefs.

Deze woorden schreef ik amper 5 dagen geleden op Marina’s facebook ter gelegenheid van haar verjaardag , niet wetende of zij die nog zou lezen  want we wisten dat het niet goed met haar ging, dat ze hervallen was van kanker , dat ze de strijd aan het verliezen  was tegen de ziekte waartegen ze zo hard gevochten had .

Het verdict dat de tumor was terug gekomen viel haar ontzettend zwaar. In haar diepste binnenste worstelde Marina met angsten waaraan niemand  ontkomt  wanneer kanker je pad doorkruist.. Maar Marina liet dat niet blijken .  Integendeel . Zij  keek uit naar de toekomst  en prees de wetenschap en de geneeskunde.

Alsof het gisteren  was herinner ik mij  onze   tombolaverkoop tijdens de Dickensdagen. Verkleed in Dickensstijl schuimden wij met onze  “altijd prijs enveloppen”   de cafés en  terrassen  van de  markt  af.  Zij , verkleed in een Victoriaanse  mantel met franjes  en  bijbehorend frivool hoedje, ikzelf in herenpak met chapeau buse.  Alhoewel we veel lol maakten , nam Marina haar taak  zeer ernstig.  Zij had zich  immers  geëngageerd om  samen met de Gelo 1000 teams zo veel mogelijk  geld in te zamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Zijzelf had het geluk gehad om deel te nemen aan een succesvolle studie waardoor men haar hersentumor kon blijven onderdrukken.  “ Ik heb ook kanker gehad” , zo vertelde zij aan de mensen die hun  hart uitstortten omdat zelf  of in hun omgeving met  kanker geconfronteerd waren.  Zij sprak hen moed in , gaf hen troost of hoop.   En Marina  klonk zo oprecht en zo overtuigend zodat niemand van haar een lotje  kon weigeren.

Marina’s inzet  op de Dickens dagen was maar een klein  staaltje van haar grenzeloos engagement en haar geloof in de strijd tegen kanker . Marina was al vele  jaren in de weer voor  Gelo 100 en Kom op tegen kanker.  Ze had zichzelf spontaan aangeboden nadat  Jean Pierre Oben haar tegen het lijf gelopen was tijdens zijn wafelronde. Omdat boeken één van haar grootste passies  waren  ,stelde zij voor om  maandelijks deel te nemen aan de boekenmarkt ten voordele van kankeronderzoek. Maar daar bleef het niet bij.  Zij ging helemaal op in haar engagement, zette al haar relaties,  heel familie en haar vrije  tijd in ,  en was niet meer weg te slaan op de acties  van Gelo 1000.  Ze verzamelde tombolaprijzen, verkocht wafels , plantjes  en groenten,  trommelde mensen op voor de winterBBQ, inspireerde de Fifty one club  om 1000 km te  golfen.  En toen vorig jaar de feitelijke  vereniging  Gelo1000 werd opgericht aanvaardde zij een bestuursfunctie om nog meer mensen te inspireren. Maar helaas verliep het anders.

Haar tumor  kwam  terug,  meedogenloos, onverbiddelijk. Ook deze keer zou Marina  de strijd aangaan want “opgeven”  stond  niet in  haar woordenboek. Het werd een ongelijke strijd .  Hoe vreselijk moet het niet geweest zijn voor onze  moedige, dappere, sterke  Marina te beseffen, dat deze strijd niet te winnen was. Dat de dokters , de geneeskunde, het wetenschappelijk onderzoek haar niet meer konden helpen.

Lieve Marina , we weten wat jij deze laatste maanden moedig hebt doorstaan, ook al was het niet steeds makkelijk. Je hebt nog vele mooie momenten mogen ervaren dankzij de warmte van jouw familie die je met veel liefde omringde. Wij blijven aan je denken. Veel liefs. Namens Gelo 1000. Hilde

20151220_124645_008_resized

OFFICIËLE OVERHANDIGING STARTGELD EDITIE 2016

Foto Cheque 2016

Gelo1000 zal voor de 7de maal aan de start staan in Mechelen voor deelname aan de 7de editie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker, tijdens het Hemelvaart week-end van 05 tot en met 08 mei 2016.
Dit met opnieuw 10 ploegen of een bijdrage van 50.000,00 euro.
De opbrengst van dit evenement gaat naar het onderzoek naar combinatietherapieen. Het aantal kankerbehandelingen groeit. Daarom is het in de nabije toekomst de grote uitdaging om na te gaan hoe behandelingen als immunotherapie, chemotherapie, doelgerichte geneesmiddelen en hormonale behandelingen het best met elkaar gecombineerd worden of in welke volgorde ze gegeven worden, dit met als doel om de overlevingskansen en de levenskwaliteit van de patient te verbeteren.
Als we even terugblikken over deze 7 edities kunnen we vaststellen dat Gelo1000 harde klappen kreeg te verduren door het overlijden van Louis Motten ( uitbater Gelo en sponsor ), Jos Oben ( trouwe sponsor ) en onlangs Jean Capiot ( bestuurslid Gelo1000 en trouwe helper tijdens elke activiteit ).
Dankzij de steun van menig Bilzenaar en omstreken en de stad Bilzen kunnen we zeggen dat het jaar 2015 – 2016 grandioos werd afgesloten.
De deelname aan de 1000 km 2016 zal volledig in het teken staan van J. Capiot, bestuurslid Gelo1000.
_____________________________________________________________________________

JEAN CAPIOT

25831661351_5656b7c4f1_o

Een in memoriam

Maandag 18 april 2016, 10.30 in de voormiddag. Toen ik mijn zojuist ontvangen sms-bericht had ontvangen en gelezen stond de wereld bij mij stil; wat ik daar las was ongelooflijk: Jean Capiot, deze nacht plots overleden. Dit scheen zo onwezenlijk en tegelijk zo verschrikkelijk dat ik de tekst nog een paar keren moest lezen om het tot me te laten doordringen.

Helaas was het de bittere waarheid: op zondag nog de clubrit meerijden en de daaropvolgende nacht het leven gelaten in de zetel, achter t.v., de laptop nog op de dijen. Uit het leven gerukt. Wat een einde voor iemand waarmee ik jaren heb samengewerkt ten dienste van de club, Gelo-sportief.

Maar het begon voor Jean reeds veel vroeger; begin jaren zeventig bij wielerclub ‘ De Harde trappers ‘ in Rijkhoven, een club die uitgroeide tot een 75  leden en waar, laten we eerlijk blijven, het fietsen als puur genot voorop stond. Samen met Jean-Pierre Oben en mezelf hebben we daar een goede leerschool meegemaakt en hebben we de tijd genomen om het fietsen naar een beter niveau te halen. We reden toen in 1976 voor het eerst met een vijftal clubleden De Ronde van Belgie. Jean Capiot was toen een van die vijf die deze Ronde tot een goed einde wist te brengen. De fietsen werden in die tijd om verplaatsingen te doen boven op het dak van de wagen bevestigd, onderste boven en in een klem vastgezet. Omdat het systeem niet goed werkte gebeurde het regelmatig dat de fietsen tijdens de verplaatsing van het dak vlogen. Jean was toen de man die met een beetje denkwerk een speciaal raam ontwikkelde waar alle fietsen veilig op konden vastgezet.

Met een aantal clubleden nam Jean in begin jaren zeventig reeds deel aan een fietstocht naar Lourdes. Onderweg was het daar improviseren maar ook lachen.

Jean kreeg ondertussen door zijn werk bij Ford de smaak te pakken bij de Ford wielerclub die op het gebied van organisatie een stap verder stonden dan de Harde Trappers. Grote verplaatsingen en meerdaagse tochten stonden toen reeds regelmatig op het menu. Daar leerde Jean de knepen van het vak op het gebied van organiseren van meerdaagse tochten naar het buitenland. Hoe dikwijls hij met die mannen in de Dolomieten heeft rondgetoerd kan ik bij benadering niet zeggen, maar ze waren in Hotel Dolomiti in Zuid Tirol welgekende en graag geziene gasten. Mede Fordclublid Mark Devise, was zijn dikke maat.

Jean maakte dan de volledige overstap naar Gelo-sportief waar hij onmiddellijk in de bestuurskringen werd opgenomen mede door zijn praktische manier van denken en handelen. Hij maakte op het vakantiesalon te Hasselt kennis met Henk Janssen, toendertijd nog organisator van fietsreizen bij busbedrijf Guus Baggen uit Geleen. Het was via die man dat Jean in 1993 de eerste Lourdesreis in elkaar stak en hoe. Een wegwijzer en hotels kregen we van Henk Janssen toegeschoven en voor de rest deed Jean naar eigen inzichten. Wie herinnert zich niet de week voor het vertrek waarbij we bij Jean thuis de fietsen moesten brengen om die naar best vermogen in de volgwagen te krijgen samen met mondvoorraad ( eten en drinken ). Dankzij de pienterheid van Jean verliep alles op wieltjes en werd de eerste Lourdestocht onvergetelijk.

Jean bouwde er dan ook heel snel een vervolg aan en weer was Lourdes het einddoel en ook deze tocht was memorabel mede door het organisatietalent van Jean.

Ondertussen werd er binnen de club nagedacht over het organiseren van een mountainbike tocht en weer was het Jean die dit in handen nam en een tocht uitstippelde waar zelfs Tom Boonen naar toe kwam. Uiteraard wil ik hier niks tekort doen aan alle helpers van evenementen, maar Jean bewees eens te meer zijn neus voor organiseren. Dit talent zou hem nooit meer verlaten en hij organiseerde nog een tocht naar de Dolomieten, waar hij al zo dikwijls was geweest en eentje naar Rome in 2002, een memorabele tocht van 12 dagen en een halve, 2000 km door vijf landen. Henk Janssen toen was ook van de partij.

Op clubgebied was Jean de grote bezieler achter sponsorgelden en clubkleding. Ben dikwijls met Jean op tocht gegaan bij Bio Racer en Campitelli in Zolder. Jean bleek dan ook een meester onderhandelaar en wist steeds met voordelige prijzen voor kleding naar huis te gaan. Kwam via zijn vroegere werk bij de gebrs Thijs in Rijkhoven, die sanitair deden, in aanraking met Jean Bastiaens in Bilzen, een samenwerking die tot op zijn sterfdatum heeft gelopen.

Niemand deed op Jean tevergeefs beroep; zowel binnen als buiten de club was hij een graag geziene gast waar je kon op bouwen. Of het nu de fanfare was, de schutterij, de wielerclub, de vogelbond of waar dan ook: Jean was present. Zijn inspanningen op het gebied van zijn veelvuldige deelname van de toertocht Kom op tegen Kanker, zijn steun aan J.P. Oben tijdens diens tocht naar Santiago de Compostela en vele andere evenementen zijn hier zeker het vernoemen waard. Er zullen ongetwijfeld nog andere dingen komen bovendrijven uit de grote vijver van herinneringen die Jean bij zich droeg. Velen zullen hem missen. Het groot aantal aanwezigen op zijns gebedswake zijn daar een levend bewijs van. Laten we dit laatste feit aangrijpen om Jean de ereplaats te geven in de clubgeschiedenis, een plaats die hem zeker toekomt.

Francois Capiot

Ex-voorzitter Gelo-sportief

18358920905_692e093c06_o

Voorstelling Gelo 1000 op de site 1000km voor Kom op tegen Kanker

Oprichting feitelijke vereniging Gelo 1000

oprichting

Vrijdag 28/11 in het restaurant Le 54 ( Ilse Motten ) werd de oprichtingsakte van de feitelijke vereniging Gelo1000 ondertekend door A. Ketelslegers ( voorzitter ), Jean Capiot ( secretaris ), Marina Dumon ( lid ),Johan Thijsen ( lid ) en mijzelf ( voorzitter ). Dit in aanwezigheid en kroongetuige Hilde Neven ( verantwoordelijke KOTK Limburg )

Uitreiking onderzoekstoelagen 2015 van Kom op tegen Kanker
Meer dan 10.000.000€ voor kankeronderzoek!!!

Uitreiking onderzoekstoelagen

Uitreiking onderzoekstoelagen 2015: 25 november 2015.
Niet minder dan 10 miljoen euro werd uitgereikt aan diverse projecten.
Fier kunnen we zeggen: een stukje ( 50.000 euro )van de toelagen komt van Gelo1000.
Dank u wel trouwe steunverleners.

Officiële overhandiging startgeld editie 2015

cheque 2015