Gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
24 berichten.
Oben J.P. uit Bilzen heeft geschreven op 9 juni 2019 om 16:01
10de editie 1000km KOTK 30 mei - 02 juni 2019. 20 ploegen, nieuwe truien, talrijke nieuwe gezichten..... wat een bende..... veruit de meest enthousiaste ploeg onder de deelnemers. Voor mij een grote uitdaging succesvol afgerond. Ik heb er van genoten zoals een jong veulen. Dank u wel steunverleners en deelnemers.
Hilde Neven uit Mechelen heeft geschreven op 7 april 2018 om 23:23
Nooit eerder werd op de winter BBQ zoveel lekkers gegeten. Nooit eerder werden zoveel tombola’s verkocht. Nooit eerder werd er zoveel gelachen en gezongen Nooit eerder hebben we Jean Pierre en zijn team zo zien glunderen. Het was dan ook de tiende editie van de winterBBQ een feesteditie, de tiende BBQ van het Gelo 1000 team De tijd gaat snel , er is zoveel gebeurd al die jaren. Er was veel verdriet om iedereen die ons ontvallen is, maar er was ook veel vreugde voor al dat moois wat het leven te bieden heeft. We denken terug aan onze dierbaren die Gelo 1000 op de kaart gezet hebben, aan Louis Motten die zijn zaal ter beschikking stelde voor de allereerste BBQ, aan Jean Capiot de trouwe luitenant van Jean Pierre op acties en op de fiets, aan Marina Dumon met haar grenzeloze inzet op de boekenmarkt en andere acties, aan zoveel anderen geliefden in onze omgeving die de strijd tegen kanker verloren . Maar op deze feesteditie zijn we vooral trots op alles wat Gelo 1000 gerealiseerd heeft: De winterBBQ’s, de Breugelavonden, de Dickensdagen, wafel-, confituur en aardappelverkoop, de grote en kleine tombola’s, de boekenmarkten , aanwezigheid op talrijke evenementen , de steun van zoveel sponsors en donateurs en de vele fondsen die ingezameld werden om wetenschappelijk onderzoek naar kanker te fiancieren. Met Gelo 1000 blaast een warme wind door Bilzen, die mensen samenbrengt en harten verwarmt. Het mooie liedje dat Gelo 1000 heet hebben we op de winterBBQ bezongen met “ een snijdersbank”, in zeven strofen. Maar Gelo 1000 is nog lang niet uitgezongen. Volgend jaar is er opnieuw feest want dan nemen ze voor de tiende keer deel aan de 1000 km, de jaarlijkse fietsvierdaagse van Kom op tegen Kanker tijdens het Hemelvaartweekend . En omdat Gelo 1000 zo aanstekelijk werkt zingen we ook nu het refrein.” En we zijn met z’n allen naar de BBQ geweest, het was daar een reuze gezellig feest. En dit is Jean Pierre en dat is zijn team. Ze fietsen tegen kanker en zijn graag gezien. Duizend ki….lo…..meter..”
Oben J.P. uit Bilzen heeft geschreven op 1 april 2018 om 17:57
Winterbbq 17 - 18 maart 2018. Compostela meegerekend was dit de 10 de tvv KOTK. En wat voor een. Grandioos verlopen met talrijke enthousiaste helpers en steunverleners. Het waren er 856. Waar gaat dit eindigen ? Bedankt Gelo1000 voor de prachtige huldiging van deze 10de editie. Een vervolg zit er aan te komen. Noteer reeds zaterdag 28/04.
Jean-Pierre Oben uit Bilzen heeft geschreven op 27 november 2017 om 20:33
Breugelavond, Wat een avond maar het begon al van 's morgens. Dankzij de talrijke helpers was de zaal klaar omstreeks de middag. Vele trouwe helpers daagden op en schreven geschiedenis in de boeken van Gelo1000. De sfeer zat erin en iedereen gaf het beste van zichzelf. Mijn dank hiervoor. Eveneens dank aan de talrijke opgekomen steunverleners. Het overtrof weeral al de vorige edities.
hilde Neven uit mechelen heeft geschreven op 17 april 2017 om 16:59
De winter BBQ, of liever de lente BBQ van Gelo 1000, is elk jaar opnieuw een heugelijke gebeurtenis. Het is immers de kroon op een heel jaar inzamelingsacties van Gelo 1000 voor Kom op tegen Kanker . Meer nog, het een groot familiefeest waarbij iedereen het beste geeft van zichzelf. Weerzien, vinden , eten , drinken, vertellen, lachen,…en ook troosten, want elk huisgezin heeft zijn kruisje. Tijdens de BBQ treffen wij elkaar . Er zijn enerzijds de vrijwilligers achter de toog, het buffet, in de keuken, de kassa, de zaal ……blije , enthousiaste mensen die met veel plezier handen uit de mouwen steken. Er zijn anderzijds de mensen die komen eten , die familie of kennissen optrommelden om samen in te schrijven voor de BBQ, die gul zijn , die lotjes kopen, die een extra fles wijn of dessertje bestellen, omdat ze een steentje bij willen dragen in de strijd tegen kanker. En zijn ook de sponsors en de middenstanders die op hun manier een bijdrage leveren door een gift te doen of een prijs ter beschikking te stellen voor tombola. En dan is er Jean Pierre, die alles in goede banen probeert de leiden en daar ook in slaagt. En tenslotte zijn er zoveel mensen die er niet bij waren, maar die we in gedachte meedragen. Elk jaar opnieuw ontvallen ons dierbaren. Lieve mensen die er vorig jaar nog bij waren en dit jaar niet meer, en hierbij denken we vooral aan Jean en Marina, die zich jarenlang hebben ingezet voor Kom op tegen kanker maar ons helaas ontvallen zijn. Maar zoals het een goede familie betaamd vinden we steun bij elkaar en zetten wij onze goede zaak verder. En straks, tijdens het Hemelvaartweekend rijden onze renners een ereronde van 1000 km . Heel Vlaanderen mag weten welk een mooie hechte familie Gelo 1000 is. .
Marc Michils uit Brussel heeft geschreven op 22 maart 2017 om 23:44
Beste mensen van Gelo 1000, dankzij jullie inspanningen kunnen we veel vooruitgang boeken in de strijd tegen kanker. Steeds meer mensen overleven kanker. Maar nog steeds overleven slechts 2 op 3 de ziekte. Nog steeds krijgen jaarlijks 41.000 mensen in Vlaanderen de diagnose. Meer dan een kwart miljoen mensen leeft met (de gevolgen van) kanker. Kanker treft dus iedereen. Er is dus nog zoveel te doen. Dank dank dank voor al jullie inspanningen.. Proficiat aan Jean-Pierre en het hele team voor de vele acties. Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker.
Oben J.P. uit Bilzen heeft geschreven op 22 maart 2017 om 21:25
8ste winterbbq 18 en 19 maart 2017. Grandioos verlopen dankzij de talrijke opkomst van kandidaat-eters ( 767 ) en de zeer vele trouwe helpers, die het beste van zichzelf gaven. Nogmaals dank aan iedereen
Oben J.P. uit Bilzen heeft geschreven op 29 december 2016 om 15:38
Dickens-dagen 17 en 18 december 2016. Moeiteloos werden alle verwachtingen ingelost. Ruimschoots werd ons topjaar 2015 overschreden. Dit was vooral te danken aan de talrijke steunverleners en helpers, die het beste van zichzelf gaven. Dank ook aan de stad Bilzen, die ons de mogelijkheid gaven dit te verwezenlijken.
Neven uit Mechelen heeft geschreven op 19 november 2016 om 22:44
Wat een avond!, de Breugelavond van Gelo 1000 in Rijkhoven. Met meer dan 300 waren we , weer een pak meer dan de vorige editie. Vorig jaar zat de zaal al overvol en toch konden er nog zoveel eters bij. Jean Pierre heeft daar immers een efficiënte oplossing voor: hij zet de extra mensen simpelweg op het podium. Als dat zo verder gaat zitten er volgend jaar meer mensen op het podium dan in de zaal...... Alle gekheid op een stokje. De Breugelavond was weer fantastisch. Lekker Breugeliaans eten: stoempen, worsten en spek ..zoals ze dat enkel in Limburg kunnen klaar maken...en bovenal de gemoedelijke en gezellige sfeer. Iedereen kent iedereen, het lijkt wel één grote familie. Een familie waarop je kan rekenen, een familie die veel plezier maakt in goede tijden, een familie waarop je ook op kan rekenen in moeilijke tijden. De Gelo familie heeft het immers niet gemakkelijk gehad in het voorbije jaar. Ze verloor twee heel bijzondere krachten; Marina en Jean . Maar net zoals in de 1000 km van Kom op tegen Kanker geven de familieleden van Gelo 1000 nooit op . Ze blijven opkomen voor het leven en tegen kanker. Hilde
Oben J.P. uit Bilzen heeft geschreven op 18 november 2016 om 17:30
Breugelavond 12 november 2016. Bedankt trouwe en vele helpers. Alles naar wens dankzij jullie inzet. Het overtrof mijn stoutste dromen. Dank ook aan de vele sponsors en steunverleners.
Oben J.P. uit Bilzen ( Rijkhoven ) heeft geschreven op 12 september 2016 om 12:20
Schots week-end 10 en 11 september 2016. Opnieuw contact met vriend van Nele Haulain. Bedankt Nele voor de steun en langs deze alle geluk toegewenst. Hopelijk tot volgend jaar. Uw verzoek zal ik trachten zo goed mogelijk na te komen.
Maria en J.P. uit Bilzen heeft geschreven op 14 juni 2016 om 18:14
Het is een grote eer om hier in naam van KOTK iets te mogen vertellen over een vrouw, genaamd Marina. Mariana, een sterke, moedige en behulpzame vrouw, die van geen ophouden wist. Steeds in de weer voor haar gezin. Ze was een graag geziene verpleegster voor collega's en bewoonsters van het O.C.M.W rusthuis Meiland. Enkele jaren geleden tijdens de wafelronde voor KOTK kwam ik opnieuw in contact met de familie Baptist-Dumon. En wat voor een contact. Het was de start van een fijne samenwerking t.v.v. KOTK, die bleef duren tot op haar einde. Marina was de drijfkracht van: - het verzamelen van tombola-artikelen, die dan verkocht werden. - levendig herinner ik mij nog de wafelverkoop tijdens een bijeenkomst van de collega's in het Meiland. Niemand mocht passeren in de gang zonder de groene zak met wafels. Ik stond erbij en keek ernaar. Mijn hulp was overbodig. Marina, J.P. en collega's deden de rest. - de laatste jaren diende ik geen wafels meer te verkopen in de Echellaan. Marina deed dat. - de jaarlijkse Dickens-dagen op de markt te Bilzen. Marina was erbij en dreef mij tot het uiterste. Ons tentje werd pas gesloten als alles verkocht was. - Jaak van de Kiwani's te St Truiden mocht het ook ondervinden. Golf tornooi tvv KOTK. En met succes. - wafelverkoop in Halen. Het was haar thuisbasis. Elke dag stond Marina voor de deur om bij te bestellen. - haar echtgenoot, Jean-Pierre, werd ook op het matje geroepen. Wafelverkoop bij Arcelor Mital. Snel besloot de directie om het bedrag te verdubbelen. - plantjes verkoop in het rusthuis - bij de jaarlijkse winterbbq was ze in de weer om samen met J.P. vrienden, collega's en familie uit te nodigen waar ze dan ook nog hun hulp aanboden. Marina met de verkoop en uitloten van de tombola, J.P. als ober. - was het Marina, J.P., of beiden. In de tuin werden groenten geteeld, die dan verkocht werden tvv KOTK. Niet alleen groenten ook aardappelen en appels werden aangeboden aan collega's, die ook massaal kochten. Na enkele weken: totale uitverkoop. - het stokpaardje van Marina, de maandelijkse boekenbeurs op de markt te Bilzen. Thuis in de garage, in de kou, tot 's avonds laat boeken sorteren om maandelijks haar zondag op te offeren; maar eerst kreeg J.P. de orders om met auto en aanhangwagen de boeken naar de markt te brengen en te helpen met uitstallen op de tafels. Alles moest tot in de puntjes verzorgd. Menige vragen van kandidaat-kopers moest ik schuldig blijven. Marina kom eens even en je kon er zeker van zijn de verkoop was geregeld. Na 6 jaar fondsenwerving tvv KOTK, specifiek het wetenschappelijk onderzoek, werd Gelo1000 omgevormd tot een feitelijke vereniging op 27 november 2015 ( een datum die we kennen en blijven onthouden ). Marina werd gevraagd en aanvaarde een bestuursfunctie in deze vereniging. Het was het begin van een engagement tegenover KOTK dat de ingezamelde gelden naar KOTK dienden overgeheveld. Reeds 7 jaar kon Gelo1000 deelnemen aan de fietstocht ' de 1000 km voor KOTK. Reeds 7 jaar hebben wij, deelnemers, kunnen genieten van deze fietstocht dankzij de enorme inzet van Marina. Daarom wil haar in naam van Gelo1000, danken voor haar inzet. Een onvervangbaar bestuurslid is van ons heengegaan.
Steve Souverijns uit Schoonbeek heeft geschreven op 3 mei 2016 om 17:01
Ik wens langs deze weg alle deelnemers veel succes. Ik ben er zeker van dat Jean hierboven over jullie waakt. Voor Jean en tegen kanker, vive le velo, vive le Gelo!
Davis Peter uit Tongeren heeft geschreven op 30 april 2016 om 20:52
Vandaag tijdens de cheque overhandiging maar weer eens gebleken wat voor grote waarde je bent geweest voor deze prachtige actie Jean. Ik ben fier en enorm verheugd dat ik je even heb mogen kennen. Je was een enorm warm en innemend mens. Wij, als team Gelo , gaan er alles aan doen om uw herinnering levend te houden tijdens het komend KOTK eventueel. Waak over ons en stuur ons je beste engel zodat wij samen het heelhuids uitrijden. Gr Peter
Nele Bloemen heeft geschreven op 25 april 2016 om 16:34
We hadden twee weken geleden nog een leuk gesprek over de 1000km na afloop van de communiemis van jouw kleinkind. Je was zo enthousiast! Jammer dat we ze niet samen kunnen rijden. Maar we nemen je mee op tocht in onze gedachten en hart.
Alain Ketelslegers uit Hoeselt heeft geschreven op 22 april 2016 om 21:54
Vaarwel Jean. Fietsmakker. Helper. Motivator. Fijne mens. Ik ga je missen. Rust in vrede en hou ons in de gaten van daarboven.
Hilde uit mechelen heeft geschreven op 21 april 2016 om 17:10
Het was een gewone zondag, een zondag als zoveel anderen. Genieten van het weekend, zich met veel plezier ten dienste stellen van kinderen en kleinkinderen, een flinke fietstocht met de maten van de Gelo, de laatste voorbereidingen voor de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Nog 18 dagen en dan zouden de 1000km van start gaan. Jean had er zo naar uitgekeken. Vorige editie kon hij er niet bij zijn wegens knieproblemen, maar die waren achter de rug: fietsen ging zelfs beter dan stappen, zo vertelde hij mij enkele weken geleden toen we samen aan de kassa zaten van de lente BBQ. Als trouwe luitenant en goede vriend van Jean Pierre was Jean een vertrouwd gezicht op al de activiteiten die Gelo 1000 organiseerde om geld in het laatje te brengen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Dat engagement lag hem zeer nauw aan het hart. Hij wilde de strijd tegen kanker keihard aangaan, de strijd die zijn dierbare zus en vele anderen in zijn omgeving verloren hadden. Zo was Jean, hij ging voluit voor iedereen en cijferde zichzelf bijna helemaal weg. Maar er was een persoonlijke uitdaging die hij nog heel graag wilde aangaan, en dat was nog één maal , misschien de laatste keer , de 1000 km uitrijden. Helaas werd hem dat niet gegeven . Het lot besliste dat hij een andere weg zou uitgaan. Een oneindige route waarvan geen terugkeer mogelijk is, een étappe waar wij hem nooit kunnen inhalen, een col die zelfs de beste wielertoerist niet kan beklimmen. Jij bent er geraakt lieve Jean!. Jij wacht daar op ons en wij moeten ondertussen verder in een wereld die dank zij jouw inzet en jouw engagement een stukje beter werd. Dankjewel Jean.
Oben J.P. uit Bilzen heeft geschreven op 19 april 2016 om 10:59
Maandag 18 april: Gelo1000 krijgt harde klappen. Onmogelijk maar waar: J. Capiot overlijdt plotseling. Het ga je goed. De 7de editie zal volledig in het teken staan van Jean.
Oben J.P. uit Bilzen heeft geschreven op 27 maart 2016 om 17:58
Bedankt Wim en Gijs voor de prachtige foto's van de voorbije winterbbq. Heb ze ondertussen al een 10-tal keren bekeken.
Oben uit Bilzen heeft geschreven op 28 december 2015 om 18:32
Dickens-dagen 19-20/12/2015 Feilloos en grandioos afgesloten dankzij de talrijke steunverleners en helpers. Ne dikke proficiat aan allen.